Beställningsinformation

  

Hydrographicas specialsjökort över Svenska ytterskärgårdar kan enklast köpas via denna sida. Korten finns både som papperskort och i digitalt BSB-format. Korten finns även tillgängliga för elektronisk navigation på navigator/plotter, surfplatta/telefon, men dessa kort säljs ej av oss, vänd dig till din återförsäljare av båtelektronik.

Papperskort
Papperskorten är tryckta i A2-format på Polyart, en miljövänlig plast med papperskänsla och kostar normalt 140 kronor styck. Portokostnader tillkommer.
Betalning sker mot fakturan som medföljer paketet med de kort du beställt, fakturan skickas inte separat. Normalt levereras korten till dig inom en vecka, förpackade ovikta i papprör, 6x48 cm (= stort brev som ibland får hämtas på posten).

Du kan också köpa papperskorten hos någon av våra återförsäljare.

BSB-kort
Samtliga kort ges också ut i digitalt BSB-format för navigering med GPS- och datorstöd. BSB är ett rasterformat för digitala sjökort som utvecklats till ett standardformat som kan läsas av de flesta moderna navigationsprogram, t.ex. Fugawi, SeaClear, OziExplorer, MaxSea, TransasPro, Adveto m.fl. De digitala BSB-korten skiljer sig obetydligt från papperskorten, de detaljförstoringar som finns i några kort är ej kalibrerade och därmed ej navigerbara, eftersom en "falsk" noggrannhet då skulle erhållas. Infällningar har däremot lagts på sin rätta position vilket medför att några kort får en oregelbunden form. I övrigt är BSB-kort och papperskort identiska. BSB-korten kan antingen laddas ner direkt från hemsidan, eller beställas och skickas på CD. Du väljer själv om du vill köpa hela paket eller enstaka kort.

Mer information om BSB-korten hittar du här.

Demo-kort
Vill du testa hur de digitala BSB-korten ser ut kan du ladda hem en testfil och installera i ditt navigationsprogram. Det är ett utsnitt ur kortet över Huvudskär. Klicka här och välj "Spara", ange var filen skall sparas. Filen är komprimerad så du måste extrahera den innan du kan installera den.

Du kan på grund av den individuella produktionen inte köpa de digitala BSB-korten från våra återförsäljare.

Senast uppdaterad 2017-03-16