Beställningsinformation

  

Hydrographicas specialsjökort över Svenska ytterskärgårdar kan enklast köpas via denna sida. Korten finns både som papperskort och i digitala format. Digitala kort för elektronisk navigation på navigator/plotter, surfplatta/telefon, säljs ej av oss, vänd dig till din återförsäljare av båtelektronik.

Papperskort
Papperskorten finns i flera format, de flesta är tryckta i A2-format på Polyart, en miljövänlig plast med papperskänsla och kostar normalt 140 kronor styck. Vi har också några områden i A3 båtsportkortformat, ringbundna och tryckta på plast eller papper.

Betalning sker mot fakturan som medföljer paketet med de kort du beställt, fakturan skickas inte separat. Normalt levereras korten till dig inom en vecka, förpackade ovikta i papprör, 6x48 cm (= stort brev som ibland får hämtas på posten), eller i A3-kartong.

Du kan också köpa papperskorten hos någon av våra återförsäljare.

Elektroniska kort
Samtliga kort ges också ut i elektroniskt format för användning i navigatorer och surfplattor. Vi säljer inte dessa data själva direkt till kund, men levererar våra data till producenter av elektroniska sjökort som distribuerar elektroniska sjökort till konsumenter.
Mer information om de elektroniska korten hittar du här.

BSB-kort
Samtliga kort har tidigare getts ut i digitalt BSB-format för navigering med GPS- och datorstöd. På grund av bristande kopieringsskydd och svårighet att få ekonomisk lönsamhet i det kommer vi inom de närmaste åren att avveckla BSB-korten, efter 2020 kommer vi inte att sälja BSB-kort längre. Nya kort och specialbåtsportkort kommer inte att distribueras i BSB-format fram tills dess.

Mer information om BSB-korten hittar du här.

Senast uppdaterad 2019-05-05