Hydrographicas nyheter  2017

Specialsjökort över Sörmlandsskärgården!

En stor nyhet är att vi lyssnat på alla som önskat sig mer av Hydrographica i skärgårdarna utanför Trosa och Nyköping, och därför har vi producerat ett helt nytt båtsportkort över stora delar av det området. 617-01 Sörmlandsskärgården heter kortet som är ett 16-sidigt båtsportkort i A3-format, spiralbundet och tryckt på plast som de flesta Hydrographica-kort. Skalan är Hydrographica-standarden 1:10 000. Nu blir det mycket lättare och roligare att hitta alternativa vägar längs sjöfyran mellan Askö och Oxelösund

 

Nytt översiktskort över Ostkusten
 

I samband med detta båtsportkort lanserar vi också fortsättningen på våra uppskattade översiktskort i skala 1:100 000 över Stockholms skärgård och Mälaren. Det helt nya kortet heter HG62 Ostkusten och täcker sträckan Södertälje-Landsort-Västervik. Dubbelsidigt tryckt på plast, finns i vikt A4-version eller som ovikt. Konceptet är samma som tidigare översiktskort, all dagerutprickning finns, och kortet är säkert nog att kunna användas som nödkort om tekniken kraschar, men den stora fördelen har det som ”medföljnings- och planeringskort” när man navigerar med elektroniska sjökort. Detta och översiktskortet HG61 Stockholms skärgård finns också som väggkartor.

Stockholms skärgård
 

Ny utgåva av Genvägsboken

Boken ”Genvägar i Stockholms skärgård” blev mycket uppskattad när den kom för några år sedan, och den såldes snabbt slut. Nu kommer en ny och grundligt uppdaterad utgåva, med helt nya sjökort, många nya foton och 22 nykartlagda genvägar. Vi tror att även innehavare av den gamla utgåvan kommer att få stor glädje av att skaffa sig den nya.


Nya editioner av 4 specialer

I Stockholms skärgård har många av våra befintliga specialer börjat sälja slut. I år är det dags för revision och nytryck av fyra kort: Rödlöga, Gillöga, Stora Nassa och Långviksskär. Vi har inte hittat några större säkerhetskatastrofer i de tidigare versionerna, men vi har gjort många småjusteringar av djupkurvor, positioner och landkonturer tack vare att tekniken har gått framåt även för oss. De nya versionerna är klart bättre, men ingen behöver vara orolig för att använda de äldre.

 


Väggkort
Vi har haft ett stort väggsjökort över hela Stockholms skärgård som vi i huvudsak sålt på mässorna eftersom det varit för stort att skicka per post. Det stora kortet är nu slutsålt. I stället har vi gjort ett nytryck i något mindre format med måtten 90x120 cm, men även en lättinramad version med måtten 70x100 cm. Även det nya ostkustkortet finns som väggkarta i måttet 90x120. De blir fortfarande dyra att skicka som enstaka exemplar per post, men de kommer att finnas hos våra återförsäljare, och du är fortfarande välkommen att se och köpa på mässan till rimligt pris.

 

 


Senast uppdaterad 2017-02-26