Hydrographicas nyheter  2018

Från och med 1:a maj är det fraktfritt på alla beställningar från vår hemsida!

Vi vill att ni som beställer sjökort eller böcker direkt från oss ska premieras och ni ska veta att  våra priser är bland dom lägsta ni kan hitta på nätet. Därför har vi justerat priserna något på ett par produkter och beslutat att bjuda på alla fraktkostnader. Välkommen att lägga din beställning!

Nu lägger vi om kursen!

Många Hydrographica-specialer har det blivit sedan vi startade med skärgårdskorten för 18 år  sedan. Så många att de snart inte går att hålla reda på. Bara i Stockholms skärgård är det närmare 50 st, och räknar man alla i hela landet blir det över 100 st. Det blir stora investeringar för den som vill ha en komplett samling. Något måste göras.

Så vi har tänkt om, och har påbörjar arbetet med att sammanfoga våra sjökort i A2-format i Stockholms skärgård till ett flertal specialbåtsportkort i A3-format. Enklare att hantera, samma modell som Sjöfartsverkets båtsportkort och det över Sörmlandsskärgården som gavs ut av Hydrographica förra året, och totalt sett ett lägre pris. Vi börjar med de södra delarna i Stockholms skärgård, men fortsättning följer kommande år i mellan- och ytterskärgården. På mässan presenterar vi det första av våra specialbåtsportkort i Stockholms skärgård, "Stockholms södra skärgård, Runmarö till Huvudskär", 40 sidor i A3-format. Utförandet är synnerligen påkostat med tryck på stryktålig och helt vattensäker plast och med ett omslag  som gör produkten i det närmaste oförstörbar. Kortet innehåller hela södra skärgårdsområdet som vi tidigare kartlagt plus följande lilla överraskning…


Äntligen! Vi fick tillstånd för ”hemliga området”!

Vi har länge drömt om att få göra specialer över Marinens övningsområde Stabbo - Bodskär utanför Ornö, men Försvarsmakten har sagt nej. Fram till nu, när man sagt ja! Så den som skaffar det nya specialbåtsportkortet kommer att kunna glädjas åt ett helt nytt och mycket innehållsrikt område att botanisera i. Det motsvarar till ytan ungefär 2 av våra tidigare A2-kort. Meningen är att dessa ”lösblad” skall fasas ut i takt med att våra nya specialbåtsportkort tar över. Alltså kommer redan under 2018 alla ”gamla” lösblad i det aktuella området Runmarö - Huvudskär att sluta säljas. Vi kommer förstås att under några år publicera rättelser för dessa kort så att de ska gå att använda ett tag till, även om vi starkt vill rekommendera våra användare att gå över till båtsportversionen. Den är nämligen både rättad, förbättrad och utvidgad jämfört med ”lösbladen”.


Det nya specialbåtsportkortet kommer inte att kosta mer än motsvarande 4-5 gamla ”lösblad”, och då ingår alltså ett helt nytt område. På mässan kommer vi att ha ett extra lågt introduktionspris på 625:-, i butik räknar vi med att det kommer att kosta strax under 800:-
 

En suverän hamnlots!

För två år sedan kom den nya och uppskattade ”Hamnguiden 8” över Arholma - Landsort, en samproduktion mellan Hydrographica och det norska förlaget Skagerrak Forlag.
I år kommer fortsättningen på detta uppskattade navigationshjälpmedel; ”Hamnguiden 7, Landsort - Skanör”. Denna maffiga bok är resultatet av ett ytterligare fördjupat samarbete mellan Hydrographica och Skagerrak, där Hydrographica har gjort en nymätning av alla hamnarna på sträckan Landsort - Påskallavik och Lasse Granath har skrivit flertalet av hamntexterna.

Skagerrak Forlag har bidragit med resterande områden. Hamnguiden 7 görs i A4-format och blir därigenom betydligt smidigare att hantera ombord än sin föregångare. En bättre lots för färder längs ostkusten blir nog svår att hitta. Detta är en bibel på över 400 sidor. Vårt tillfälliga pris på mässan beräknas bli 495:- I butik misstänker vi att det kommer att handla om ca 650:-

Vi kommer enbart att sälja Hamnguiden 7 under mässan, vi kan inte konkurrera med internetbokhandlarna med tanke på fraktkostnaden för denna tegelsten...

BSB-formatet börjar åldras…

De digitala rasterversionerna av våra sjökort i bsb-format börjar nu tappa användare i takt med att det dyker upp allt fler möjligheter att navigera med rasterkort i plottrar och i appar. Vi kommer därför successivt att avveckla våra bsb-produkter. Som en service till våra trogna användare kommer vi dock under några år framöver att tillhandahålla uppdaterade versioner av de lösa kort som inte infogas i ett nytt båtsportkort, men vi kommer inte att tillhandahålla årets eller kommande produktioner i bsb-format. Men korten kommer ändå att finnas tillgängliga i rasterversioner som ser ut som de tryckta korten via karttjänster som t.ex. X-Traverse för användning i olika appar och i plottrar med stöd för rastersjökort. Vi kommer att samarbeta med Solteknik om detta, och vi tror att resultatet kommer att bli en rejält mycket lägre prissättning på rasterkorten än för de nuvarande bsb-versionerna.
 

 


Senast uppdaterad 2018-05-02